понеделник, 4 януари 2016 г.

Енсaймада

Една идея за закуска която подготвяш вечерта и на сутринта само печеш за 10 минути,вкусно и бързо.Това е популярната в Испания "Ensaimada". Лесна за приготвяне в домашни условия.Убедете се сами.

 Необходими продукти:
400 гр.брашно с набухвател,150 мл.хладка вода,7 гр.сол,120 гр.захар,30 гр. прясна мая,2 яйца,50 гр. мас,пудра захар за поръсване,олио.

Приготвяне:
Разтворете маята във водата.Пресейте брашното в купа и добавете солта и захарта.Прибавете едното яйце и постепенно добавяме маята.Замесва се меко еластично тесто.Оставяме го да втаса 1 час.След това го разделяме на 6 топки,като върху намазнен с олио плот разточваме всяка топка на финна почти прозрачна кора.Намазваме всяка кора с размекната мас и ги навиваме на фитили,които оставяме да починат 20 мин.В тава застлана с хартия за печене навиваме на кръг всеки фитил като оставяме разстояние между навиванията.Така приготвени слагаме във фурната и оставяме за 12 часа!(една нощ).

След това загряваме фурната на 200 градуса,мажем с разбитото яйце и печем 10-12 мин.След изваждане ръсим обилно с пудра захар.

Рецептата видях от списанието "Cocina facil"

Няма коментари:

Публикуване на коментар