четвъртък, 14 януари 2016 г.

Реване

Рецептата за това Реване видях от блога http://www.mycookingbookblog.com/реване-с-аромат-на-ванилия-и-лимон/, като единственото нещо което промених е количеството захар в сиропа.Прецених че за моят вкус е много и не сбърках.Получи се много добре.Ето и необходимите продукти и начин на приготване:
    За тестото:6 белтъка ,6 жълтъка ,190 гр.(12 с.л) захар,145 гр.( 12 с.л.) брашно ,2 ч.л. бакпулвер, 2 пак. ванилия ,2-3 с.л. настъргана лимонова кора, олио за намазване на тавата,брашно за наръсване на тавата.
     За сиропа: 200 гр. захар, 520 мл. вода,1 пак. ванилия.

     Първо се приготвя сиропа като захарта и водата се смесват в подходящ съд. Слагат се на котлона и се разбърква периодично, докато захарта се разтопи. Когато заври, огънят се намаля и сиропа се оставя на тих огън за около 5 минути.Маха се от котлона прибавя се ванилията и се охлажда.
      Тесто-белтъците се разбиват на сняг с половината захар. Отделно се разбиват жълтъците с останалата захар . Биенето продължава докато сместта стане на пухкав крем. След това се добавя брашното пресято с бакпувера и ванилията. Разбъркват се докато се получи гладка, хомогенна и сравнително гъста смес. Към жълтъчната смес на порции се добавят разбитите на сняг белтъци. Бърка се внимателно със шпатула или дървена лъжица. Получената смес се изсипва в тава намазана с олио и поръсена с брашно. Заглажда се с лъжица и се пече в предварително затоплена умерена фурна.Проверява се с клечка. Когато се извади от фурната се оставя да се охлади за около 5 минути. След това се сиропира със студеният сироп. Когато изстине напълно се нарязва на парчета.Декорира се по желание.
Тавата е с размери 35 х 22 см.




Няма коментари:

Публикуване на коментар