четвъртък, 14 януари 2016 г.

Гъбена каша

    Необходими продукти:350 гр. гъби (печурки),1 малка глава лук,3 - 4 с.л. брашно,1л. вода с разтворен в нея зеленчуков бульон,чубрица,черен пипер,червен пипер,магданоз,сол на вкус.

     Приготвяне: Гъбите се измиват, подсушават и се нарязват на филийки. Задушават се в малко мазнина за минута, две. При тях се изсипва нарязания на ситно лук. Като се задуши и той, подправяме с червен и черен пипер и се налива водата (топла). Гъбите се посоляват се оставят на по-слаб огън да врят за около 30 мин.
След като гъбите са се сварили в тиган загряваме малко мазнина и запържваме брашното до бледорозово дръпваме встрани от котлона и добавяме постепенно при непрекъснато бъркане бульона от гъбите. Разбърква се до еднородна смес и се връща обратно при гъбите, при непрекъснато бъркане. Кашата се оставя да поври на слаб огън.Ако е необходимо се досолява,накрая се поръсва с чубрица и нарязан магданоз.



Рецептата е адаптирана от тук http://ponichka.net/index.php?page=gabena-kasha

Няма коментари:

Публикуване на коментар