събота, 23 януари 2016 г.

Пандишпанено руло



 Необходими продукти:
5 яйца( размер L),8 с.л. брашно(с лек връх),8 с.л. захар,1п. бакпулвер,1 ванилия,мармалад 

Приготвяне
Разбиваме яйцата заедно със захарта. Смесваме бакпулвера,ванилията с брашното,пресяваме ги и ги прибавяме  постепенно към яйчената смес. Изсипваме сместа в тава за печене(моята тава е с размери 31/34), на дъното на която сме поставили хартия за печене.
Печем блата в предварително загрята фурна на 180 градуса, за 10-15 мин. Обръщаме платката с изпечената част върху кърпа наръсена с пудра захар
                                                       Намазваме с мармалада.
                                         Навиваме рулото по дължина с помощта на кърпата.

Рецептата е адаптирана от тук: 


Няма коментари:

Публикуване на коментар