четвъртък, 28 януари 2016 г.

Мекици без месене

4 ч. чаши брашно,2 ч. чаши вода,1 яйце,1 п. суха мая( или 20гр. прясна мая),2 с. лъжици захар,1 ч. лъжичка сол.

В голяма купа разтворете маята и захарта във водата (студена) и изчакайте 5 минутки. Прибавете солта,брашното и яйцето бъркайте с лъжица, докато водата усвои цялото брашно. Тестото е доста лепкаво, но така трябва да бъде Покрийте го с капак или с омазнено пластично фолио и го приберете в хладилника. На сутринта извадете тестото, загрейте мазнина в дълбок тиган и с мазни ръце вземайте от тестото, разтегляйте го във въздуха на тънко и пускайте оформените мекички в сгорещената мазнина. Обръщайте ги, когато станат златисти отдолу. Изваждайте изпържените мекички от мазнината и ги слагайте върху домакинска хартия, за да се отцедят.

Рецептата е адаптирана от тук.- http://rummylicious.blogspot.com.es/2010/06/blog-post_21.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар