четвъртък, 28 януари 2016 г.

Пилешко със зеленчуци на тиган

пилешки гърди 900 гр.,5-6 с.л.брашно или натурално нишесте,2 глави лук,2 скилидки чесън,2 моркова,2 зелени и 2 червени чушки,сол,черен пипер.

Месото се реже на парченца,посолява се и се и се овкусява с черен пипер.Овалва се в брашното(или нишестето) и се пържи в тиган с олио до готовност.Заделя се в чиния и в същата мазнина се запържват зеленчуците до омекване,предварително нарязани на тънки ивици.Когато са готови се осоляват и поръсват с черен пипер.Добавя се месото и се маха от огъня.По желание може да се поднесе поръсено със соев сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар