сряда, 20 януари 2016 г.

Соленки със сирене и кашкавал

Необходими продукти:110 гр. меко масло,110 гр.мас,
100 гр. настъргано краве сирене,100 гр. настърган кашкавал,120 гр.кисело мляко,1 пакетче (10г) бакпулер,400 гр. брашно,сух риган и сусам(по желание) за поръсване,1 яйце за намазване.
 
Приготвяне: Разбийте маслото, заедно с маста,настърганото сирене и кашкавала.Ратворете бакпулвера в киселото мляко. Разбъркайте добре и изсипете киселото мляко в сместа. Накрая добавете брашното и бъркайте, докато получите меко тесто. Покрийте с фолио и оставете тестото да почине, 2 часа в хладилник. Загрейте фурната на 180 градуса. Постелете голяма тава с хартия за печене.
Извадете тестото и го разделете на 6 равни части.Всяка една разточете на кора с дебелина 3 мм.,като преди това ги съхранявате в хладилника.Разрежете кръга на 8 триъгълника по диагонал.Навийте всеки триъгълник на кифличка.Подредете кифличките в тавата на разстояние една от друга.Намажете ги с четка с разбито яйце и поръсете със сух риган.Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна.


Рецептата е адаптирана от тук http://www.vkusnoteka.bg/2014/01/blog-post_4.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар