четвъртък, 14 януари 2016 г.

Френска селска торта

    Необходими продукти: За блатовете: 2 яйца,150 г захар,400 г брашно,200 мл прясно мляко,50 г масло,2 с.л.мед,1 ч.л. сода бикарбонат.
    За крема: 800 г заквасена сметана,10 с.л. пудра захар ( или на вкус) ,200 г крема сирене,150 г краве масло,сладко по желание,орехи за украса.

     Приготвяне: Първо приготвяме крема като разбиваме с миксер мекото масло със захарта и крема сиренето. После прибавяме постепенно и заквасената сметана, която е по-добре да бъркаме на ръка,Прибираме крема за 1 час в хладилника да стегне.През това време приготвяме блатовете като разбиваме яйцата със захарта. Добавяме млякото, меда, маслото и содата. Поставяме на котлона и затопляме сместа, докато придобие златист цвят. Махаме от котлона и изсипваме наведнъж брашното, и започваме да бъркаме с дървена лъжица, докато се оформи меко, нелепнещо тесто.Разделяме тестото на 6 топки, които разточваме на тънки кори.Готовите блатове печем върху хартия за печене на 180 градуса до порозовяване, като предварително ги надупчваме с вилица.От изрезките оформяме украсата.
Сглобяването на тортата е като редуваме блат,крем,мармалад и така до изчерпване на продуктите.Измазваме тортата с крем и отвън и украсяваме със смлени орехови ядки.Оставяме няколко часа тортата в хладилника.Добре е преди сервиране да се остави на стайна темперетура а половин час.


Източник на рецептата : http://lussisworldofartcraft.blogspot.com.es/…/french-cake-…

Няма коментари:

Публикуване на коментар