сряда, 20 януари 2016 г.

Фрикасе

Необходими продукти: около 400 гр. пилешко месо (бутчета,гърди или за готвене),около 1,5 л.вода,60-70 гр.масло,40 мл.олио,5-6 пълни с.л. брашно ,сол,кимион,черен пипер.

Приготвяне: месото се сварява и обезкостява,като се запазва бульона.В тенджера сложете маслото заедно с олиото.
Когато маслото се стопи се слага брашното с непрекъснато бъркане и се запържва
няколко минути.Постепенно се добавя пилешкия бульон отново при непрекъснато разбъркване.Оставя се на слаб огън до сгъстяване.Добавят се пилешкото месо нарязано на дребни парченца и подправките.



Източник на рецептата http://tedytitova.blogspot.com.es/2015/02/blog-post_8.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар