петък, 29 януари 2016 г.

Рогчета със сирене

Продукти:1 яйце, 300 мл.прясно мляко, 100 мл.олио, 20 гр.прясна мая, 1 с.л. сол, 1 с.л. захар, около 500 гр. брашно.

за плънката: сирене

Затоплете прясното мляко и в част от него разтворете маята и захарта,оставете да "шупне". След това се замесва тесто с останалите продукти,като се използва само белтъка на яйцето.Оставя се да втаса 30 мин.От втасалото тесто се оформят кръгли питки,като в средата слагаме натрошено сирене и увиваме на фитил.Готовите рогчета се подреждат в тава с хартия за печене и пак се оставят да втасат.След това се мажат с разбития жълтък и се пекът в загрята фурна на 200 градуса до златисто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар