сряда, 10 февруари 2016 г.

Пилешка кавърма с картофено пюре

      Идеята за това ястия е от телевизионното предаване "Черешката на тортата".Само кавърма съм правила един единствен път и не ми се получи особено.Но този път надминах себе си .Следвах инструкциите на шеф Манчев,който много пъти е обяснявал как е правилно да се приготвя кавърма.Ето и рецептата.
      Необходими продукти- За кавърмата: 700-750 гр. пилешки гърди,250 гр.гъби,2 глави лук,1 стрък праз(само бялата част),2 червени чушки,1 морков,4 с.л.домати от консерва,1 с.л.червен пипер,чубрица,черен пипер,1 с.л.брашно,2 кубчета бульончета( сложих едно пилешко и едно зеленчуково),магданоз за украса. За пюрето: около 1-1,200 кг. картофи,около 1 ч.ч. прясно мляко,80-90 гр масло,черен пипер,сол на вкус.

Приготвяне:
       Кавърма: нарязваме месото на жулиени.Зеленчуците нарязваме на ивици,гъбите на филийки.В тенджера с олио запържваме първо месото.Като се запържи го заделяме.В същата мазнина запържваме чушките с моркова.Като поомекнат и тях заделяме.Слагаме лука и праза.
По същият начин заделяме в чиния.Последно слагаме гъбите.Като пуснат сок и потъмнеят   връщаме в тенджерата всички продукти.Добавяме доматите и подправките.Сипване малко вода около 100- 150 мл.Така задушаваме на слаб огън за около 30 мин.В края си разтваряме брашното в малко студена вода и го прибавяме към кавърмата.След 3-4 мин. ястието е готово.
Пюре: Сваряваме картофите за около 25 мин. зависи от големината на картофите.Белим ги и настъргваме на едро ренде.До като е топло слагаме нарязаното масло,разбъркваме и то само се разтопява.Добавяме топлото прясно мляко, до желаната гъстота на пюрето.Накрая овкусяваме със сол и черен пипер.
Сервираме в подходяща чиния като правим борд от пюрето и в средата слагаме от кавърмата.Декорираме с магданоз.

Рецептата за картофеното пюре е адаптирана от тук: http://www.mycookingbookblog.com/kartofeno-piure-mashed-potatoes/ 

Няма коментари:

Публикуване на коментар