събота, 20 февруари 2016 г.

Картофена крем супа


Необходими продукти: 700 г картофи,2 моркова,1 скилидка чесън,1/2 връзка копър,30 г краве масло,160 г краве сирене,сол и черен пипер на вкус
 за крутоните:200 г  хляб,30 г краве масло,сол на вкус

Приготвяне: Картофите се обелват, измиват се и се нарязват на кубчета. Морковите се измиват и се режат на парчета. Слагат се в тенджера, посолява се, поливат се с вода, колкото да ги покрие с 2 сантиметра. Оставят се да се варят.Когато морковите омекнат, се изваждат. Нарязват се на малки кубчета.Картофите заедно с водата се пасират.Морковите се връщат в съда, овкусява се със сол и черен пипер. Слагат се наситнените копър и чесън и маслото.Сиренето се  настъргва на ренде.Хлябът (заедно с кората) се реже на малки кубчета и се запържва с маслото, докато се получат хрупкави крутони. Посоляват се.Супата се поднася поръсена с крутони,сирене и копър.

Източник на рецептата:  http://www.bonapeti.bg/recepti/Kartofena-krem-supa-sas-sirene/



Няма коментари:

Публикуване на коментар