понеделник, 29 февруари 2016 г.

Кюфтета от тиквички

  Необходими продукти:800гр.тиквички,1 яйце,3 стръка пресен чесън или 2 скилидки,малка глава лук или 3 стръка пресен,1/2 връзка копър,магданоз,1 ч.л. бакпулвер,сол и черен пипер на вкус2 с.л. галета,4 с.л.брашно ,200 гр. краве сирене – настъргано.


  Приготвяне:Обелете и настържете тиквичките .Оставете ги в гевгир за 20 мин. да се отцедят ,след което ги изстискайте добре  от излишната вода.
Към тях добавете яйцето,сиренето,нарязаните копър,магданоз,чесън и лук,подправките.Добавете брашното и галетата и разбъркайте сместа.
Ако стои рядка и като гребнете от нея се стича от лъжицата,значи има нужда от още брашно.На дъното на тиган  налейте малко мазнина.
Когато се загрее ,намалете силата на огъня.
Слагайте в тигана с  лъжица купчинки от сместа и леко ги притиснете за да се оформят кюфтетата.Пържете от двете страни до златисто.Извадете върху кухненска хартия да се отцеди излишната мазнина.По желание сервирайте с млечен сос с чесън.

Рецептата е адаптирана от http://kulinarenelixir.blogspot.com.es/2015/01/zucchini-fritters.html






Няма коментари:

Публикуване на коментар