четвъртък, 18 февруари 2016 г.

Супа "Топчета"

Необходими продукти: кайма 250 гр.,1 средно голяма глава лук, черен пипер, сол на вкус, моркови 2 броя , ориз 3 – 4 супени лъжици, 100 гр. кисело мляко, 2 супени лъжици брашно,1 яйце,олио.

Приготвяне: в купа сложете каймата и към нея добавете половината глава лук много ситно нарязана, 1 супена лъжица ориз, черен пипер, и белтъка на яйцето. Омесете добре всичко и оформете топчета и отгоре ги поръсете с малко брашно.. Сложете в тенджера 2 литра вода да заври. Щом водата е готова посолете на вкус и пускайте в нея едно по едно топчетата. Нарежете на ситно и останалата половин глава лук и я добавете към врящата вода, нарязаният 1 морков и той на ситни кубчета и добавете и останалия ориз. Щом всичко заври, намалете котлона на ниска степен колкото леко да къкри и засечете 30 минути.Застройката-Разбийте с тел киселото мляко заедно с жълтъка и брашното.Вторият морков настържете на ситно и запържете в олио за 3-4 минути.Гребвайте с черпак от врящата супа и добавяйте при непрекъснато бъркане към застройката.Топлата застройка сипете в супата, добавете запържените моркови,изчакайте да заври отново и отместете от котлона.По желание може да поръсите с магданоз.


 Рецептата е адаптирана от ту :http://hitrinibg.com/супа-топчета-класическа-рецепта/

Няма коментари:

Публикуване на коментар