неделя, 7 февруари 2016 г.

Руло "Стефани"

Необходими продукти: 1 кг кайма смес,4 яйца,1/2 глава кромид лук
3 моркова,2-3 кисели краставички,100 г кашкавал за поръсване,олио за намазване
5-6 с.л. галета, 1/2 ч.л. чубрица,5-6 стръка магданоз,сол на вкус.




Сваряваме 3 от яйцата. В друга тенджера с подсолена вряща вода поставяме морковите и варим на тих огън в продължение на 10 мин.Омесваме каймата с останалото 1 сурово яйце и нарязан на ситно кромид лук. Поръсваме със сол, чубрица и черен пипер. Добавяме ситно нарязан магданоз и галета.Разстиламе каймата с мокри ръце върху прозрачно фолио или наелонова торбичка поръсена с галета. Оформяме правоъгълна форма /с приблизителни размери 30х40 см/ и по дължина подреждаме нарязаните на половинки яйца, ивичките моркови и кисели краставички.Запечатваме рулото от двете страни и го завиваме по дължина. Поставяме го със затворения край надолу в намаслена с олио тава.Поръсваме с галета. Загряваме олио и поливаме рулото. Наливаме малко вода в тавата.
Печем 30 - 45 мин. във фурна, загрята на 180 градуса. Поръсваме рулото с настърган кашкавал и печем до зачервяване.
След изпичане, оставяме рулото да изтине 10 мин., след което го нарязваме на филийки.



Няма коментари:

Публикуване на коментар