понеделник, 22 февруари 2016 г.

Банички с кашкавал и магданоз

Необходим продукти:
За тестото:,2,5 чаени чаши брашно,100 грама масло,0,5 чаена чаша прясно мляко,1 яйце,2 супени лъжици захар,6 грама суха мая,0,25 чаена лъжица сол,
За плънката: 3 супени лъжици сметана,200 грама кашкавал,3 яйца,щипка сол,магданоз

Начин на приготвяне:
Предварително замесете тесто от продуктите, посочени за направата му. Приберете го в хладилника. Когато решите да се захванете с баничките, извадете го и оставете на стайна температура за 30 минути. Месете за кратко, без да добавяте повече брашно или само поръсете леко повърхността.Настържете кашкавала на едро ренде.Яйцата сварете и нарежете на малки кубчета.Смесете кашкавала, яйцата, сметаната и нарязания на ситно магданоз. Сложете сол и разбъркайте, докато се получи гъста лепкава смес.Откъснете част от тестото, оформете го като колбас и нарежете на малки парчета. Всяко от тях разточете - трябва да се получи лист с дебелина около 2 мм и диаметър 8 см. Направете три разреза, за да се получи форма като перка.Сложете 1 чаена лъжица от плънката в средата на тестото и я обвийте последователно с трите края. По този начин оформете всички банички - ще получите розички.Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене, намажете ги с яйце и изпечете във фурната при 180 градуса в продължение на 15 - 20 минути.


Източник на рецептата: http://hranene.framar.bg/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8/%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D1%81-%D0%BA%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BB-%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B7

Няма коментари:

Публикуване на коментар