събота, 6 февруари 2016 г.

Кроасани

Необходими продукти: 600 гр брашно, мая 42 гр. , 200 мл прясно мялко, 200 мл. кисело мляко,100 мл олио,2 яйца, половин чаена л. сол, 1с.л. захар, 250 грама масло.



Приготвяне: В топлото мляко добавете маята и захарта с 1с.л. брашно и оставете да шупне.От всички продукти замесете меко тесто ,разделете на 8 топчета,оставете ги да починат 10 или 15 минути.От първата топка разточвате кръгла кора колкото чиния,намазва се с масло на стайна температура. Разточва се втората кора пак толкова голяма и се слага върху първата ,намазва се и втората кора и така всички 8 само последната не се маже с масло.Оставят се да починат 15 минути. Разточваме голямата кръгла кора,режем на 20 триъгълника ,слага се плънка по избор и се навиват кроасани.Редят се в тава с хартия и се печат на 180 градуса.



Рецептата е на Ели Панайотова

Няма коментари:

Публикуване на коментар