петък, 11 март 2016 г.

Гаспачо

Необходими продукти: 100 мл.олио(или зехтин),30 мл.оцет,1 кг домати,1-2 скилидки чесън,150 гр хляб,1 зелена чушка,1 краставица,1 глава лук,сол.

Приготвяне: доматите се измиват и режат на четвъртинки.Намокряме хляба с вода.Краставицата се бели и реже на кубчета.Махат се капачката и семките на чушката и се реже на парчета.Главата лук се бели и също се нарязва, добавя се и наситнения чесън.Така подготвените продукти се изсипват в голяма купа заедно с хляба,оцета,солта и малко вода..Всичко се пасира заедно.След това се прецежда през цедка за да се отстранят люспи и семки.Добавя се зехтина или олиото и ако е необходимо се разрежда с малко вода.Изстудява се в хладилник и е готово за консумация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар