четвъртък, 17 март 2016 г.

Шницели

Замразени зеленчуци-350гр, да е без домати,заливате с вода и сварявате до готовност. После изцеждате бульона и намачквате с вилица. Не изхвърляйте бульона, трябва да е останало около 100 мл от него., върнете го обратно.Към сварените и намачкани зеленчуци добавете 4 яйца, подправки и сол на вкус, една чаена чаша прясно мляко, половин килограм кайма и постепенно брашно, да се получи смес, която да не изтича от лъжицата, но и да не е много гъста. Хубаво разбъркано, гребвате пълна лъжица слагате в нагорещено и повечко олио и леко разстилате, да няма връхче. Пържите от двете страни. Като видите позлатени краищата, внимателно обръщате да се изпържи и от другата страна.

Рецептата е на Антоанета Маринова

Няма коментари:

Публикуване на коментар