четвъртък, 31 март 2016 г.

Точена баница с мая

Необходими продукти: 1п.суха мая, 1 с.л. захар, 250 мл. вода,3 яйца, 1 ч.л. сол, 500 гр.брашно +допълнително за разточване, 1/2 п.бакпулвер,1 кофичка кисело мляко, 300 гр. сирене, олио.

Приготвяне: Активираме маята със захарта, 2 с.л. брашно и водата .След това добавяме 1 яйце, солта,1-2 с.л. олио и брашното и месим меко, нелепнещо тесто. Оставя се да втаса. Разделя ме на 10 топки. С помощта на брашно разточваме една по една корите.Всяка поливаме с 2 с.л. олио и заливка приготвена от кис.мляко, 2 яйца,сиренето,бакпулвера и 3 с.л. олио.Корите са навиват на руло и се слагат в тава намазана с олио.Отгоре се маже с останалата заливка.Пече се в загрята на 180 градуса фурна до златисто. След изваждането се ръси с вода и се покрива с кърпа за 5 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар