четвъртък, 24 март 2016 г.

Емпанада с пиле и зеленчуци

Необходими продукти:Останало месо от печено пиле, 2 яйца, 1/2 глава лук, 2 скилидки чесън, червена чушка, 1 ч.ч. доматено пюре, 1 тиквичка, 50 гр. маслини,червен пипер.
За тестото-300гр брашно ,1 яйце, 100 мл.олио, 25 гр. прясна мая, сол.


Приготвяне: Разтваряме маята в 100 мл. хладка вода.Прибавяме я към пресятото брашно,заедно с белтъка на яйцето и останалите продукти,замесваме меко тесто.Оставяме да почива 1 час.Плънка-сваряваме двете яйца.Нарязваме лука и чесъна,задушаваме ги за около 5 мин.,Добавяме чушката и тиквичката(обелена) нарязани на парченца.След 10 мин добавяме и доматите.Оставяме на котлона още 15 мин.Накрая поръсваме с пипер и смесваме с нарязаните месо,яйца и маслините..Тестото разделяме на две,разточваме две кори,между тях изсипваме сместа и оформяме борд.
Мажем с разбит жълтък и печем на 200 градуса в загрята фурна за 30-35 мин.

След изваждане от фурната напръскваме леко с вода и завиваме с кърпа да омекне.


Източник на рецептата: "Cocina facil"

Няма коментари:

Публикуване на коментар