събота, 26 март 2016 г.

Картофи "Карбонара"

Необходими продукти: 600 гр.полусварени картофи,200 мл.сметана за готвене,100 гр.шунка(нарязана на кубчета)
1 малка глава лук,100 гр.настърган кашкавал,сол,черен пипер,чесън на прах,олио.

Приготвяне: Обелете и сварете картофите до полуготовност след което ги нарежете на филийки с дебелина около 1 см.Наситнете лука и го запържете в 2 с.л. олио заедно с шунката.Сметаната разредете с около 50 мл.вода,добавете подправките на вкус и кашкавала.В намазана с олио тава наредете резаните картофи,изсипете лука и залейте със сметаната.Пече се 20-25 мин. на 180 градуса.


 Източник на рецептата: http://svanya.blogspot.com.es/2015/06/blog-post_61.html
 



Няма коментари:

Публикуване на коментар