петък, 4 март 2016 г.

Супа от свинско месо

Необходими продукти: 300-400 г свинско месо (нарязано на парчета),2 малки сухи червени чушки (или 1 по-голяма),1 глава кромид лук,2 моркова,4-5 картофа,2 с.л.доматено пюре,1 топка фиде,магданоз,целина,чубрица, червен пипер,сол
За застройката:1 жълтък,3 с.л. кисело мляко,черен пипер.

 Приготвяне: в тенджера запържваме ситно нарязаното месо до омекване, добавяме и ситно нарязания лук, след което ги задушаваме леко и доливаме вода.
Когато тя заври, поръсваме със сол на вкус, прибавяме нарязаните картофи и морковите. Щом картофите са готови, пускаме и фидето в тенджерата заедно с червения пипер, начупените на дребно сухи чушки, доматите и чубрицата.
Варим сместа още пет минути на средна степен на котлона. Когато всички продукти са сварени, махаме супата от котлона и я застройваме. Накрая поръсваме ястието със ситно нарязан магданоз и целина.

 По рецепта на Надя Любомирова Петкова

Няма коментари:

Публикуване на коментар