сряда, 9 март 2016 г.

Торта с кроасани


Необходими продукти:
4-5 бр. кроасани без пълнеж,800 мл. прясно мляко,1 ч.ч. захар ,2 ванилии,3 яйца,50 гр.масло,7 с.л.царевично нишесте(maizena или брашно),сладко по избор.



Приготвяне: в подходящ съд  сложете 600 мл. от млякото и захарта да заврат.Разбиваме яйцата с останалото мляко и постепенно добавяме нишестето  до получаване на  еднородна смес. Когато млякото заври внимателно добавяме яйчената смес при постоянно разбъркване. Накрая слагаме маслото и ванилията ,разбъркваме до като маслото се разтопи. Облепваме със стреч фолио дълбока купа . Нарязваме кроасаните на дълго на две. Подреждаме кроасани на дъното на купата и слагаме част от крема. Върху крема слагаме сладко .Отново нареждаме ред кроасани слагаме крем и сладко.Накрая завършваме с кроасани които след обръщане стават основа на тортата.Покриваме с фолио и оставяме за една нощ в хладилника.

Рецептата е адаптирана от тук : http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BE%D0%BD-%D1%81-%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8

Няма коментари:

Публикуване на коментар