петък, 1 април 2016 г.

Пилешки крокети

Необходими продукти: 300 гр. пилешки гърди, сол, олио, 1 глава лук, галета, 3 с.л. брашно,200 мл.прясно мляко,1 яйце.

Приготвяне: Пилешките гърди се сваряват в подсолена вода и след това се режат на много ситно или се смилат. Загрява се тиган с малко олио запържва се наситнения лук и се прибавя брашното.На струйка бавно се добавя млякото с непрекъснато бъркане,после и месото.Осолява се и се оставя на слаб огън да се сгъсти.Оставя се сместа да се охлади в хладилник.Оформят се продълговати крокети,потапят се в разбитото яйце и в галетата и се пържат в тиган или фритюрник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар