петък, 15 април 2016 г.

Тортия

Необходими продукти: 4 яйца,2 картофа,1 червена чушка,сол,1 глава лук,олио.

Приготвяне: Чушката се измива,маха се вътрешността и се реже на парченца.Картофите се обелват и режат на кубчета.Лука се бели и наситнява.В тиган се сипва 150 мл. олио и се запържва лука,чушката и картофите за около 3 мин.Добавя се малко вода и се готви още 20 мин, до като зеленчуците омекнат.След това всичко се изсипва в гевгир да се отцеди.В купа се разбиват яйцата и се добавят отцедените зеленчуци.Загрява се тигана с малко олио( 2-3 с.л.) и се изсипва сместа.Изпича се като палачинка от двете страни на слаб огън,като се обръща с помощта на капак.По желание може да се гарнира с резени домат и риба тон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар