събота, 16 април 2016 г.

Шакшука

Необходими продукти: 1 глава лук,1 зелена чушка,1 червена чушка,3-4 скилидки чесън,1кг. пресни домати (обелени и нарязани с махнати семки) или от консерва ,1 ч.л. червен пипер,1 ч.л. кимион, 6 яйца ,200 мл. вряла вода (само ако ползвате пресни домати),сол ,черен пипер на вкус,магданоз,олио,150 гр. сирене.


Приготвяне: Нарежете чушките  и лука на полумесеци, а скилидките чесън на ситно.
Задушете ги в сгорещеното олио  докато омекнат.
Добавете чесъна и разбъркайте.
Прибавете доматите и гореща вода(само ако ползвате пресни домати).
Подправете със сол и  подправките и оставете на слаб огън да къкри докато се сгъсти.
След  това  (след около 20 мин.) ,сложете натрошеното краве сирене и разбъркайте, чукнете върху сместа едно по едно яйцата като внимавате да не се разлее жълтъка. Затворете с капак съда и оставете за рохки яйца 5 минути, а за твърди жълтъци 7 минути. Ако нямате  подходящ  капак ползвайте  алуминиево фолио но затворете  добре за да се получи задушаване и да се забулят яйцата. 

 Рецептата видях от тук: http://cookingtwentyfourseven.blogspot.com.es/2016/04/blog-post.html




 

Няма коментари:

Публикуване на коментар