понеделник, 25 април 2016 г.

Шоколадов мус

Необходими продукти: 4 яйца, разделени на белтъци и жълтъци,150 гр. тъмен шоколад,50-75 гр. захар,200 мл. сметана,1 с.л. какао,щипка сол.

Приготвяне: 

Сложете начупеният шоколад заедно с щипка сол в огнеупорна купа на водна баня да се разтопи. В купата с жълтъците сложете половината захар и разбийте на водна баня докато станат на крем и увеличат обема си.Добавете какаото. Разбийте сметаната докато се сгъсти. Смесете я с жълтъчната смес като ползвате шпатула или лъжица.Разбийте белтъците с втората половина от захарта до твърди връхчета. След като сте разбили белтъците  налейте шоколада  на тънка струйка към жълтъците. Разбърквайте постоянно, за да се смесят добре.
Последната стъпка е да смесите двете смеси с помощта на шпатула и бавни движения, за да не спаднат белтъците. Разбъркайте добре, докато се получи еднородна смес.Разпределете в подходящи купички  и оставете в хладилник за около час, за да се охлади добре.


Рецептата е адаптирана от тук: http://chronicle.bg/shokoladov-mus/
 
 




Няма коментари:

Публикуване на коментар