събота, 2 април 2016 г.

Тутманик

Необходими продукти: тесто-40 гр. прясна мая, 1 ч.л.сол ,1 ч.л.захар, 300мл.прясно мляко, 1с.л. олио,1 с.л.оцет, 500гр.брашно
за плънка: 300гр.сирене, 2 яйца,80мл.олио;
за заливка: 1 яйце, 3-4 с.л. кисело мляко, сусам

Приготвяне: Маята разтваряме в затопленото прясно мляко.Замесва се меко тесто от солта,захарта,олиото(1с.л.),оцета,прясното мляко с маята и брашното.Оставя се да втаса.След това се разделя на 4 части,всяка от които се разточва на фитил,който се реже не 8 парчета.Приготвя се плънката от яйцата и сиренето.Олиото(80мл)се затопля на котлона.Всяко от получените 32 малки парчета се прави плоско,като за мекица,маже се с олиото,слага се в средата от плънката и се завива добре.Подреждат се в намазана с олио и поръсена с брашно тава.Прави се заливката и се добавя олиото ако ни е останало от затопленото или се добавя ново,поръсва се със сусам и се пече в умерена фурна.Няма нужда от втасване тъй като олиото е топло и втасва веднага.

Няма коментари:

Публикуване на коментар