петък, 8 април 2016 г.

Крем-парфе в чашки

Необходими продукти: 200 мл. течна сладкарска сметана, 250 мл. кисело мляко (с висока масленост),1/3 ч.ч. захар,100 мл.прясно мляко,1/2 пакетче желатин,2 с.л. какао

Приготвяне: Сметаната се разбива с миксер, прибавя се киселото мляко и захарта и се разбърква до еднородна маса. Получава се гъст крем.Желатинът се разтваря с малко студена вода. Млякото се затопля леко, след което към него се прибавя желатинът. Разбърква се добре, докато целият желатин се разтвори в млякото.След това млякото и сметаната се съединяват до еднороден крем. Разделят се на две части и към едната се добавя какаото.В чашки започват да се сипват по 1-2 супени лъжици от бялата смес, след това в средата 1-2 супени лъжици от кафявата смес и така се редуват докато свършат и двата крема. Оставя се в хладилник за през нощта, за да стегне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар