четвъртък, 5 май 2016 г.

Еклери

Необходими продукти:  
за еклерите:1.ч.ч. вода,1/2 ч.ч. олио,1ч.ч. брашно,3 яйца
за крема:1/2 литър прясно мляко,5 с.л. с връх брашно,7-8 с.л. захар,50 гр.масло,1/2 ч.ч. вода,3 ванилии.

Приготвяне: 
 Еклерите: В дълбок съд поставете водата и олиото да заврат,след което добавете брашното и бъркайте няколко минути,докато се сгъсти.Махнете от огъня и оставете да се охлади.Добавете едно по едно яйцата,като след всяко разбърквате хубаво.Тестото трябва да бъде гъсто и лепкаво.С лъжица загребвайте топчета и редете в тава с хартия за печене.Пекат се в загрята на 200 градуса фурна около 25-30 мин.

Крем-сложете млякото със захарта да заври.Прибавете брашното,предварително размито в малко вода.Бъркайте сместа непрекъснато,прибавете маслото.Накрая добавете ванилиите и махнете от огъня.
След като сте изпекли еклерите,оставете ги да изстинат.Внимателно ги разрежете през средата и с малка лъжица или шприц ги напълнете с крема.
По желание може да се украсят с разтопен шоколад.

Няма коментари:

Публикуване на коментар