вторник, 10 май 2016 г.

Кашкавалени топчета

Необходими продукти:250г. кашкавал,2 яйца,4 с.л. брашно (равни),1/2 ч.л. бакпулвер,олио за пържене,галета.

Приготвяне: Кашкавала настъргваме на ренде и слагаме в купа.Прибавяме брашното с бакпулвера и яйцата,като заделяме един от белтъците.Разбъркваме сместа добре.С намазнени ръце оформяме топчета колкото орех оставяме ги в хладилника покрити с прозрачно фолио за половин час да се стегнат.Овалваме ги в галета и разбитият белтък и пържим в сгорещена мазнина.Отцеждаме ги върху кухненска хартия.


Рецептата е адаптирана от тук: http://cookingtwentyfourseven.blogspot.com.es/2015/01/blog-post_9.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар