петък, 13 май 2016 г.

Солена торта

Необходими продукти: 6 сварени картофа,2 сварени моркова,3 сварени яйца,1/2 консерва царевица,3-4 кисели краставици,1 майонеза,100 гр. заквасена сметана,
1 кренвирш,копър,сол,чесън на прах

Приготвяне: В дълбока и кръгла купа сложете стреч фолио около стените и дъното й.
Започнете подреждането на тортата като настържете 3 картофа на дъното на купата.
Картофите намажете с майонеза.
Киселите краставици нарежете на кубчета и направете ред с тях върху майонезата.
Върху краставичките намажете сметана, сложете сол ,чесън на прах и копър .След сметаната сложете ред царевица.
Върху царевицата настържете кренвирша.
Отгоре, сварения морков.
След това настържете 3-те яйца.
Намажете отново с майонеза.
Накрая настържете останалите картофи.
Покрийте купата с фолио и оставете в хладилника да стегне до другия ден.Обърнете тортата, махнете стреч фолиото и
намажете тортата с останала майонеза.
Декорацията е по желание.


 Рецептата е адаптирана от тук: http://tedytitova.blogspot.com.es/2013/12/blog-post_14.html



        

      Ако харесвате рецептите в блога,помогнете да ги популяризирам като ги споделите 
                                                     с вашите приятели!

Няма коментари:

Публикуване на коментар