събота, 14 май 2016 г.

Пица "Карбонара"

Необходими продукти: за 2 пици
  за тестото:300 гр.брашно,20 гр. прясна мая,1 ч.л. сол,2 с.л.олио(зехтин),200 мл.вода.
  за плънка :200 гр.бекон,малка глава лук,2 яйца,150 мл. сметана за готвене,100 гр.моцарела,100 гр.сирене "Ементал",доматена салса( приготвям я като от 2 белени домата слагам в блендер и ги смилам),олио(зехтин),черен пипер,риган.

Приготвяне: на тестото: В купа пресяваме брашното.
Отстрани поръсваме солта.В топлата вода разтваряме маята и постепенно я добавяме към брашното.Прибавяме и зехтина( олиото).замесваме еластично тесто което оставяме на топло за 30 мин.
   на плънката: Белим и режем на ситно лука.В сгорещен тиган с малко мазнина го запържваме,добавяме бекона нарязан на тънки лентички.
Когато бекона се запържи прибавяме при непрекъснато бъркане яйцата,като намаляме предварително котлона.Веднага изсипваме и сметаната и предварително настърганата моцарела.Разбъркваме няколко пъти и махаме от огъня.От вече втасалото тесто оформяме блатовете.Върху тях разпределяме първо доматената салса
и отгоре изсипваме втората салса "Карбонара".
Завършваме пицата с настъргано сирене "Ементал" и сух риган.
Печем в загрята на 200 градуса фурна около 15 мин.



Иточник на рецептата:http://www.recetasdeescandalo.com/pizza-carbonara-con-masa-de-pizza-casera/

Ако харесвате рецептите в блога,помогнете да ги популяризирам като ги споделите 
                                                     с вашите приятели!

Няма коментари:

Публикуване на коментар