понеделник, 16 май 2016 г.

Тирамису

Необходими продукти: 300 гр. бишкоти.
 500гр. маскарпоне,2-3 с.л.пудра захар,250 мл. течна сладкарска сметана.
 300мл.еспресо,+100мл.ликьор,1/2 ч.ч какао за пръсване.
 За крем:Сабайон: 3 жълтъка,60 гр.пудра захар,
Приготвяне: Разбиваме 3-те жълтъка със захарта докато побелеят.Купата се поставя в съд на водна баня на средна степен на котлона и продължава да се разбърква с бъркалка или тел до като се получи гъст и пухкав крем.Оставя се да се охлади.

  Маскарпонето се разбърква с пудрата захар.
  Течната сметана се разбива до твърди върхове.Към нея по-малко се прибавя охладеният крем.Прибавя се маскарпонето като продължаваме бъркането с шпатула или лъжица.
  Във форма се разстила тънък пласт крем поръсва се с какао.Кафето и ликьора се сипват в широка купа.Всяка бишкота се топи за бързо и се подреждат една до друга.Покриват се обилно с крем,формата се чуква за да излезе въздуха ако има останъл.Поръсва се отново с какао.Нарежда се втори пласт бишкоти и се залива отново с крем.Заглажда се и се прибира за 12 часа в хладилника.Преди сервиране се поръсва с какаото.

 Ако харесвате рецептите в блога,помогнете да ги популяризирам като ги споделите 
                                                     с вашите приятели!

Няма коментари:

Публикуване на коментар