четвъртък, 19 май 2016 г.

Пролетни рулца

Необходими продукти: за 8-10 рулца- половин зелка,1 бр. морков,1 малка глава кромид,300 гр. кайма,100-150 мл. вода,1 яйце, 5-6 с.л. олио,8-10 бр. фини кори,сол,черен пипер,2 с.л. соев сос.

Приготвяне: Загряваме олиото в тиган и запържваме каймата до като се карамелизира и стане на трохи.
Заделяме я в чиния.В същата мазнина слагаме лука нарязан на ситно.Като се позапържи добавяме зелето нарязано на тънки ивици и моркова настърган.
Заливаме с водата.овкусяваме със сол и пипер.Задушаваме до омекване на зелето.Ако е необходимо може да се добави и допълнително вода.Малко преди да е готово добавяме каймата и соевия сос.Махаме от огъня и оставяме да се охлади.Оформяме рулцата като слагаме 2-3 с.л. от сместа в началото на кората.
Завиваме на руло един път
двата свободни края прегъваме навътре
завиваме на руло ощв 1-2 пъти и преди да стигнем края на кората намазваме с разбитото яйце
и дозавиваме до край.Така приготвени пържим рулцата в загрята мазнина на не много силен огън,отцеждаме върху кухненска хартия и сервираме.




По рецепта на Александра Кузева.



Ако харесвате рецептите в блога,помогнете да ги популяризирам като ги споделите  
с вашите приятели!





Няма коментари:

Публикуване на коментар