петък, 20 май 2016 г.

Хлебно руло

Необходими продукти:
Тесто - 250 мл.вода,500 гр.брашно,1 с.л.захар(мед),25 гр.масло,2ч.л.сол,2 скилидки чесън,1/2 кубче мая + 1 жълтък за намазване.

Плънка - 2 глави лук,3 сварени яйца,магданоз,сол,черен пипер,олио,може да се добавят гъби,сирене...

Приготвяне: От брашното и останалите продукти се замесва меко тесто,което се оставя да втаса.Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва,прибавят се солта,черният пипер,добавят се яйцата нарязани на ситно,магданоза и останалите продукти.Плънката се оставя да изстине.Готовото тесто се разточва на правоъгълник,слага се плънката и се навива на руло.Оставя се отново да втаса.Правят се напречни разрези по повърхността,маже се с жълтък,поръсва се със сусам и се пече се в загрята фурна на 180градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар