вторник, 31 май 2016 г.

Пълнени питки със спанак

Продукти за тестото : 300 мл. прясно мляко, 1 чаена лъжичка захар, 1 и половина чаена лъжичка сол, 20 грама мая за хляб, 2 яйца за тестото и 1 за намазване на вашите пълнени питки, 100 мл.олио, брашно около 700 грама.

Продукти за плънката : 500 грама спанак, 150 грама сирене, сол на вкус, 20 мл. олио, 6 твърдо сварени яйца.


Приготвяне: Измийте много добре спанака, след което го отцедете и нарежете. В подходящ съд загрейте олиото и сложете спанака да се задушава.. Когато се убедите, че водата се е изпарила напълно, добавете натрошеното сирене, опитайте и ако има нужда добавете сол.Оставете сместа да се охлажда. Сварете си и необходимите яйца, за да могат да се охлаждат докато месите и тестото втасва. . Пресейте брашното и направете кладенче в него.Затоплете леко прясното мляко . Сложете в него натрошената мая, захарта и разбъркайте. Добавете олиото и двете яйца, и солта. Изсипвате тази смес в кладенчето и замесвате меко и еластично тесто. Намаслявате подходящ съд и слагате в него тестото да втасва..Когато е готово отново го премесете без да добавяте брашно и разделете на 12 равни къса. Всеки къс оформете на топчица. Всяка топчица разточвате на правоъгълник с дебелина от половин сантиметър и разрязвате от двете страни.В средата на всяка разточена питка слагате по една супена лъжица от спаначената плънка и половинка от твърдо сварените яйца..Питките нареждате в тава застлана с хартия и оставяте за десетина минути да се отпуснат. Мажете с жълтък и малко олио отгоре и печете в предварително загряна фурна на 180 градуса до готовност.



Източник на рецептата: "http://hitrinibg.com/"




Ако харесвате рецептите в блога,помогнете да ги популяризирам като ги споделите  
с вашите приятели!

Няма коментари:

Публикуване на коментар