петък, 6 май 2016 г.

Кодрит кадир

Необходими продукти: 
за карамела: 800 мл прясно мляко,5 яйца,200 г захар,1 ванилия
за кекса: 1 яйце,100г захар,100 мл прясно мляко,100 мл растително масло,1 ч.л. бакпулвер,100 г брашно,2 ч. л какао

Приготвяне: 

Карамела- разбиваме яйцата със захарта, добавяме ванилията и прясното мляко.
Кекса- разбиваме яйцата със захарта, добавяме млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото.
Карамелизираме 5с.л. захар във формата за тортата.Добавяме сместа за карамела.След това точно в центъра на формата изливаме кексовата смес.Слагаме формата в тава с 2см. гореща вода.
Печем на водна баня около 50 мин на 180С.
Като изстине оставете с водната баня в хладилника за една нощ.На следващия ден обръщаме в поднос.


Източник на рецептата: http://www.bghelp.net/forums/showthread.php?13735-%D2%EE%F0%F2%E0-%CA%EE%E4%F0%E8%F2-%CA%E0%E4%E8%F0-%28%F1%F2%FA%EF%EA%E0-%EF%EE-%F1%F2%FA%EF%EA%E0%29

Няма коментари:

Публикуване на коментар