събота, 7 май 2016 г.

Лучник с праз

Необходими продукти:
Тесто: 20 гр.мая,250 мл. топла вода,2 ч.л.захар,2 ч.л.сол,450-500 гр.брашно,2 с.л.олио,1 белтък. Плънка: 3 с.л. олио,3 стръка праз,1 домат,сол,черен и червен пипер,чубрица.1 жълтък за намазване.

Приготвяне: Маята се разтваря в половината количество вода заедно със захарта и 2 с.л. брашно.В купа се пресява брашното и солта.Замесва се меко тесто с всичките продукти за тестото и маята.Оставя се да удвои обема си.Почиства се праза и се реже на дребно.Загряваме мазнината и го задушава ме.Добавя се нарязаният домат,подправките.Тестото се разделя на 2 части.Едната разточваме с диаметър 35 см. и я поставяме в тава 28 см.,като краищата трябва да излизат навън.Слага се половината плънка.Останалото тесто се разделя на 2 също и всяка част се разточва на кора с диаметър размера на тавата.Едната кора се слага в/у плънката,изсипва се останалата плънка и се покрива с последната кора.Краищата на най-долната кора се прехвърлят отгоре като борд.Намазва се с разбитият жълтък и се пече на 180 градуса.


Няма коментари:

Публикуване на коментар