неделя, 12 юни 2016 г.

Пица със спанак

Необходими продукти: за 2 пици: 500 г брашно,1 пак. суха мая /10 г/,1 ч.л. сол,1 ч.л. захар,1 ч.л. чесън на прах,3-4 с.л. зехтин,200-220 мл хладка вода.
 За плънката:200 г спанак,100-150 г сирене,50-100 г кашкавал,15-20 бр черни маслини.
 За белия сос,30 г краве масло,150 мл прясно мляко,1 непълна с.л. брашно,1/2 ч.л. сол,1 ч.л. риган.

Приготвяне: Пресяваме брашното, поръсваме със сол и захар. Оформяме кладенче в средата на брашното. Натрошаваме маята, поливаме със зехтин, поръсваме с чесън.
Постепенно наливаме вода, замесваме тесто, при нужда поръсваме с още брашно. Покриваме с фолио, оставяме за 20 мин. да втаса.Приготвяме белия сос. Разтопяваме кравето масло, поръсваме с брашно и сол, запържваме. Наливаме млякото, разбъркваме с тел докато соса се сгъсти, поръсваме с риган.Потапяме последователно спанака във вряща и ледено студена вода. Отцеждаме, нарязваме на ситно.
Разделяме втасалото тесто на 2 части, с помощта на малко брашно разточваме всяка от тях на кора. Поотделно ги прехвърляме в тава с диаметър 28-30 см, оформяме ръб.
Отгоре поръсваме с натрошеното сирене, нанасяме от спанака и белия сос.
Покриваме с настърган кашкавал, добавяме маслини.
Печем на 250-280 градуса за 10 мин. След като пицата е изпечена, нанасяме зехтин по ръба й с помощта на четка.

Източник на рецептата: http://zvezdev.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8/%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8E/%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%BE/show/%D0%BF%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D1%81%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BA

Ако харесвате рецептите в блога,помогнете да ги популяризирам като ги споделите  
с вашите приятели!

Няма коментари:

Публикуване на коментар