петък, 24 юни 2016 г.

Сладолед "Ванилия"


Необходими продукти: 450 гр кондензирано мляко,180 гр. бял  шоколад кувертюр, 2 п. ванилия,500 гр.сладкарска сметана( аз използвах неподсладена).
 Приготвяне:  Разтопяваме шоколада.Аз го правя в микровълновата като не се разтопява напълно, да останат парченца които при разбъркване с лъжица се топят сами.Разбиваме сметаната която преди това охлаждам в хладилника.В купа смесваме кондензираното мляко,ванилията  и охладеният шоколад като разбиваме леко с миксер .Така подготвена сместа изсипваме в сметаната и разбъркваме до еднородна смес.Изсипваме сладоледа в подходяща пластмасова купа,покриваме с прозрачно фолио,капака на съда и охлаждаме за няколко часа,най-добре една нощ в камерата.

Ето и охладеният сладолед както обичаме да го хапваме в къщи с топинг карамел.

Няма коментари:

Публикуване на коментар