петък, 3 юни 2016 г.

Сладка питка за "Баба Шарка"


Необходими продукти: 2 ч.ч. брашно,1/2 к.ч.захар,2.ч.л.суха мая,1/2 к.ч.прясно мляко,2 с.л.разтопено масло,1 яйце.

Приготвяне: Замесва се тесто и се оставя да втаса около 1,5—2 часа, докато удвои обема си.Разделя се тестото на две равни части и се разточва върху набрашнена повърхнаст, така че да се получат окръжности с диаметър 22см.Поставя се едната кора в намазнена и набрашнена тава маже се с разтопено масло.Слага се втората кора и краищата се притискат.В центъра се слага чаша и питката се реже на 12 сегмента като всеки се усуква внимателно.Оставя се да втаса наново и се пече на 180 градуса за 20-25 мин.След като се извади се напръсква с малко студена вода,покрива се с кърпа за няколко минути да омекне.Накрая се маже с мед.


 

Ако харесвате рецептите в блога,помогнете да ги популяризирам като ги споделите  
с вашите приятели!

Няма коментари:

Публикуване на коментар