събота, 4 юни 2016 г.

Гофрети

Необходими продукти: 250 гр. маргарин или масло(размекнати),200 гр. захар,2 п. ванилена захар,5 яйца,500 гр. брашно,5 гр. бакпулвер,400 мл. прясно мляко.

Приготвяне: Разбиваме леко яйцата и смесваме със захарта и маргарина(маслото).Добавяме ванилената захар,брашното и бакпулвера.Накрая прибавяме млякото и разбъркваме до еднородна смес.
Загряваме гофретника и сипваме един черпак.
Леко притискаме капака и изпичаме. Готовите гофрети оставяме да изстинат върху решетка.
От тази смес се приготвят около 16-18 гофрети.


Ако харесвате рецептите в блога,помогнете да ги популяризирам като ги споделите  
с вашите приятели!

Няма коментари:

Публикуване на коментар