понеделник, 6 юни 2016 г.

Питка с белтъци

Необходими продукти: 4 белтъка,300мл. прясно мляко,1ч.л. захар,1с.л. сол,5 с.л.олио,20 гр. прясна мая,700-800 гр.брашно,1 жълтък,разтопено масло.

Приготвяне: Маята се разтваря в 100 мл. от топлото мляко със захарта и се оставя да шупне.След това от всички продукти се замесва меко тесто.Оставя се да втаса.Разделя се на 9 топчета.Всяко се разточва на фитил,маже се с масло,слага се втори,масло,трети фитил и се разточва на дълъг тънък пласт.Така се правят още 2 пласта.Двата се мажат с масло и се оставят един върху друг и най-отгоре третият пласт.Така наредени се разточва и се усуква.В намазнена кръгла тава се навива от центъра,да се получи охлюв.Оставя се да втаса.Маже се с разбит жълтък и се пече.




Ако харесвате рецептите в блога,помогнете да ги популяризирам като ги споделите  
с вашите приятели!

Няма коментари:

Публикуване на коментар