вторник, 7 юни 2016 г.

Домашни бургери




Необходими продукти: 4 бр.готови големи кюфтета( за бургери),4 бр. питки,1 глава лук,листчета топено сирене,зелена салата,резени домат.За соса: 2 с.л. олио,1/2 глава лук,1 скилидка чесън,щипка захар,черен пипер,1 ч.л. кафява захар,1 с.л. червен пипер,1 с.л. оцет,200 мл. кетчуп,50 мл. вода.

Приготвяне: първо си приготвяме соса - загряваме олиото и запържваме нарязаните на ситно лук и чесън.Слагаме бялата захар и черния пипер.Като се карамелизира добавяме и кафявата захар.Прибавяме и червения пипер,оставяме да се запържи добре и добавяме оцета и кетчупа и накрая водата.Разбъркваме,овкусяваме с още една  щипка черен пипер и махаме от огъня. Кюфтетата запечете с малко мазнина на тиган от двете страни.В същата мазнина запържете и кромида нарязан на полумесеци до омекване.
Започваме сглобяването на бургерите като за целта намазваме долната питките със сос,поставяме листчета топено сирене и по едно кюфте.
Отгоре разпределяме по малко от лука
резени домати и нарязана зелена салата
Завърщваме с горната част на питката и притискаме леко.И това е,имаме готови бургери! Може да сервирате с пържени картофки.

Рецептата за соса видях тук- http://tedytitova.blogspot.com.es/2016/03/blog-post_10.html



Ако харесвате рецептите в блога,помогнете да ги популяризирам като ги споделите  
с вашите приятели!

Няма коментари:

Публикуване на коментар