събота, 9 юли 2016 г.

Тас- кебап

Необходими продукти: 1 кг свинско месо,1/2 ч.ч. (100 мл) мазнина,3-4 глави  кромид лук,1с.л.доматено пюре,1 с.л. брашно,1 ч.л. червен пипер,1/2 ч.ч. (100 мл) вино,10-12 зърна черен пипер,магданоз,сол.


Приготвяне: Месото се почиства от костите, нарязва се на дребни парчета и се пържи в мазнината заедно със ситно нарязания лук. Когато лукът омекне, се прибавят последователно при разбъркване доматеното пюре, брашното и червеният пипер. Ястието се залива с бульон или гореща вода, посолява се и се оставя да ври на умерен огън. Когато омекне месото, се прибавят черният пипер  и виното. Готовото ястие трябва да остане почти на мазнина.Поднася се с гарнитура сварен ориз.

По рецепта на Нушка Цачева




Няма коментари:

Публикуване на коментар