вторник, 9 август 2016 г.

Гнезда от кайма с яйце

Необходими продукти: 500 г кайма ,1/2 глава лук (средно голяма),1/4 връзка магданоз, 4 яйца ,1 ч. л. кимион,1 филия хляб,3 листчета топено сирене,настърган кашкавал,сол и черен пипер на вкус,олио.

Приготвяне: Хлябът се накисва във вода. Лукът се почиства  и се нарязва на ситно. Магданозът също се накълцва и заедно с лука и отцедения хляб се добавя към каймата.Подправя се с кимиона и всичко се намачква хубаво с ръка или вилица. От каймата се правят четири еднакво големи кюфтета.Кюфтетата се подреждат в предварително намазнена тавичка и с пръсти или лъжица в тях се прави гнездо.В него се поставя топено сирене и се чуква  яйцето.Отгоре ръсим с кашкавал.
Пекат се около 15–20 минути в предварително нагорещена на 200 градуса фурна. Може да се поднесе с пържени картофки или гарнитура по желание.

Рецептата е адаптирана от тук: http://www.bonapeti.bg/recepti/gnezda-ot-kayma-s-yaytse/

Няма коментари:

Публикуване на коментар