вторник, 30 август 2016 г.

Торта с моркови и маскарпоне

Необходими продукти: За блатовете:4 ч.ч. рендосани моркови,1 ч.ч. смлени орехи ,1 ч.ч. стафиди (или микс от стафиди инарязан на ситно ананас от консерва+ 1-2 с.л. от сока),1 1/4 ч.ч. олио,2 ч.ч. захар,4 бр. яйца,2 ч.ч. брашно,2 ч.л. канела,2 ч.л. бакпулвер,1 ч.л. сода. За крема:
250 г маскарпоне,200 г крема сирене,1/2 ч.ч. пудра захар,150 мл сладкарска сметана,
1 ванилия.



Приготвяне:
Започваме приготвянето на блатовете с рендосването на морковите. След това в купа смесваме сухите съставки - пресято брашно, бакпулвер, сода и канела. Разбиваме захарта и олиото с миксер, докато захарта се разтвори, а след това прибавяме половината от брашнената смес. Продължаваме да разбиваме, като започваме да прибавяме едно по едно яйцата, редувайки с още от брашното. Получаваме смес с консистенцията на гъсто кексово тесто. Започваме да прибавяме последователно останалите съставки.Прибавяме напоените в малко течност стафиди(или стафиди и ананас), смлените орехи,морковите.Готовата смес се разпределя в тави 25-26 см застлани с хартия и леко намаслени.Пече се в предварително загрята фурна на 160 градуса.Крем-Разбърка се маскарпонето и крема сиренето,прибавя се ванилията.
В отделна купа се разбива течната сметана,добавя се пудрата захар. След това смесваме двете смеси.Сглобяваме тортата като разпределяме половината крем между блатовете, а с останалата част измазваме тортата отвън.Поръсваме със смлени орехови ядки.






Източник на рецептата: http://lussisworldofartcraft.blogspot.com.es/2015/04/carrot-cake-with-mascarpone-frosting.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар