понеделник, 29 август 2016 г.

Бохча

Необходими продукти: 400 гр.пилешки гърди,350 гр. гъби,100 гр.топено сирене,5-6 кисели краставички,200 гр.заквасена сметана,100 гр.кашкавал1 готов селски хляб ,сол,кимион,черен пипер.

Приготвяне:
В дълбок тиган с олио ,се задушават пилешкото и гъбите за кратко.Добавят се киселите краставички и 50 гр. топено сирене.
Когато се поизпари водата се добавя сметаната. Готви се на бавен огън до като се сгъсти.Накрая се добавят подправките.Маха се част от повърхността на хляба и се издълбава.Пълни се с готовата плънка.Слага се останалото топено сирене и кашкавала и се запича за около 10 минути във фурната на горен реотан.Слага се капачето и се сервира.По желание се поръсва с магданоз.



Рецептата видях тук: http://tedytitova.blogspot.com.es/2014/12/blog-post_5.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар